Naša vina
Prethodne, više nedostupne berbe
Crazy Lud
Berba: 2021, suvo belo vina
Godina sadnjenja čokota: 1930, 2006, 2007, 2015, 2019
Pozicija: Nosa, Bački Vinogradi, potez Fodor
Sortni sastav: Bakator, ezerjo, italijanski rizling, sremska zelenika i jedna crvena sorta slankamenka.
Posle odvajanja bobica od peteljke grozdje je macerirano 24h, nakon toga je sazrevalo u inox posudi 6 meseci.
Ovo je vino koje se lako pije sa bogatim voćnim ukusom, cvetno-voćnim aromama i sa malo zaostalog ugljen-dioksida.
Kadarka
Godina berbe: 2020, suvo crveno vino
Sortni sastav: kadarka
Pozicija: Hajdukovo, Talanterem, Dél-Csongárd
Kadarka je naša glavna sorta crvenog grožđa, koja daje lako pitko vino, voćnog ukusa sa naših starih plantaža, a sa druge strane bogato crveno vino iz naših vinograda vinske regije Srem. Fermentirano je tradicionalnim načinom, gde dva puta dnevno radimo potapanje kljuka, pošto bobice u fermentacionoj posudi zbog oslobađanja ugljen-dioksida neprestano teže ka površini. Sazrevalo se u korišćenim velikim hrastovim buradima, a zatim je flaširano bez bistrenja i filtriranja, sa malim sadržajem sumpora.
Alk.: 11,5%
Kövidinka
Berba: 2020-2021, suvo belo vina
Pozicija: brdo Nosa
Rod iz vinograda sadjeno jos davne 1925. godine, berba sa brda Nosa sa prinosom od 0,7kg/čokot. Grožđe je macerirano 6 dana, nakon toga je sazrevalo u hrastovim buradima od 500 litara. Vino je flaširano sa sistemom gravitacije, bez dodatog sumpora.
Crazy Lud Red
Berba: 2021, suvo crveno vino
Sortni sastav: Fraknovka, kadarka, prokupac, cabernet sauvignon i hamburg muskat
Godina sadnjenja čokota: 2007, 1969
Pozicija: Nosa, Bački Vinogradi
Posle 2 do 6 dana maceracije, vino je odležavalo u buradima od 225 i 500 litara 7 meseci, a zatim je flaširano sa metodom gravitacije bez dodatog sumpora.
Furmint
Berba: 2021, suvo semi-orange vino
Pozicija: vinska regija Srem
Sortni sastav: furmint
Grožđe je brano krajem oktobra sa 20% botritisa. 3 dana maceracije. Flaširano sa sistemom gravitacije bez dodatog sumpora.