Naša vina

Prethodne, više nedostupne berbe

Crazy Lud

Crazy Lud

Berba: 2021, suvo belo vina

Godina sadnjenja čokota: 1930, 2006, 2007, 2015, 2019

Pozicija: Nosa, Bački Vinogradi, potez Fodor

Sortni sastav: Bakator, ezerjo, italijanski rizling, sremska zelenika i jedna crvena sorta slankamenka.

Posle odvajanja bobica od peteljke grozdje je macerirano 24h, nakon toga je sazrevalo u inox posudi 6 meseci. 

Ovo je vino koje se lako pije sa bogatim voćnim ukusom, cvetno-voćnim aromama i sa malo zaostalog ugljen-dioksida.

Nastavite kupovinu
Kadarka

Kadarka

Godina berbe: 2020, suvo crveno vino

Sortni sastav: kadarka

Pozicija: Hajdukovo, Talanterem, Dél-Csongárd

Kadarka je naša glavna sorta crvenog grožđa, koja daje lako pitko vino, voćnog ukusa sa naših starih plantaža, a sa druge strane bogato crveno vino iz naših vinograda vinske regije Srem. Fermentirano je tradicionalnim načinom, gde dva puta dnevno radimo potapanje kljuka, pošto bobice u fermentacionoj posudi zbog oslobađanja ugljen-dioksida neprestano teže ka površini. Sazrevalo se u korišćenim velikim hrastovim buradima, a zatim je flaširano bez bistrenja i filtriranja, sa malim sadržajem sumpora.

Alk.: 11,5%

Nastavite kupovinu
Kövidinka

Kövidinka

Berba: 2020-2021, suvo belo vina

Pozicija: brdo Nosa

Rod iz vinograda sadjeno jos davne 1925. godine, berba sa brda Nosa sa prinosom od 0,7kg/čokot. Grožđe je macerirano 6 dana, nakon toga je sazrevalo u hrastovim buradima od 500 litara. Vino je flaširano sa sistemom gravitacije, bez dodatog sumpora.

Nastavite kupovinu
Crazy Lud Red

Crazy Lud Red

Berba: 2021, suvo crveno vino

Sortni sastav: Fraknovka, kadarka, prokupac, cabernet sauvignon i hamburg muskat

Godina sadnjenja čokota: 2007, 1969

Pozicija: Nosa, Bački Vinogradi

Posle 2 do 6 dana maceracije, vino je odležavalo u buradima od 225 i 500 litara 7 meseci, a zatim je flaširano sa metodom gravitacije bez dodatog sumpora.

Nastavite kupovinu
Furmint

Furmint

Berba: 2021, suvo semi-orange vino

Pozicija: vinska regija Srem

Sortni sastav: furmint

Grožđe je brano krajem oktobra sa 20% botritisa. 3 dana maceracije. Flaširano sa sistemom gravitacije bez dodatog sumpora.

Nastavite kupovinu
Maurer

Kontakt podaci

Radno vreme

Ponedeljak - Petak: 8:00-16:00
Subota - Nedelja: Zatvoreno
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.